THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

sâmbătă, 10 mai 2008

A fost o data ...


A fost odata un baietel ce nu avea ce face , asa ca si-a luat un PC .
Insa era ceva ciudat la baietelul acesta : el nu se juca precum alti copii de varsta lui , ci se distra facand incursiuni in folderele sistemului sau de operare [Windows XP la vremea aceea] . Multe persoane i-au spus ca e periculos sa se avante singur in acele tinuturi , prin foldere in care numai programatori experimentati au indraznit sa ajunga . Insa curiozitatea lui era pe zi ce trece mai mare si crestea o data cu pasiunea pt acest ansamblu de programe ce fac PC ul sa functioneze .
In fiecare zi se avanta prin registrii sistemului sau de operare , mereu descoperind ceva nou . Dar dupa o vreme se plictisise . Descoperise toate secretele PC ului sau dupa ce luase sistematic la cercetat tot ce se gasea pe acel Hda .
Insa intr-o zi a avut parte de cel mai frumos cadou din viata lui : o conexiune la net .
Un nou drum i se arata in cale ... Ii era frica ... Pana atunci se limitase la capacitatea hard-disk ului sau insa acum avea acces la toate cunostintele www-ului . Cu teama facu cativa pasi in acest vast ocean de date . Perspectiva internetului i se paru incantatoare . Cu o pofta nebuna se arunca si explora insa ... fu deceptionat . Internetul nu avea inceput , nu avea sfarsit ... era infinit .
Cum va putea el sa ii cuprinda secretele si sa si le insuseasca ? Aceasta era intrebarea ce il chinuia . Se panica . Timp de 2 zile nu se apropie de PC . Tot elanul sau ,dorinta , toata bucuria cu care se avanta ii disparusera . Acea intrebare il chinuia . EL , care descoperise toate secretele ce se aflau stocate pe Hda ul sau fusese invins de uriasul val de date ce il lovi cand se avata pe net . Atunci intelesese de ce de ce se numea "world wild web" ... Se duse la culcare dupa ce petrecuse 11 ore in acea lume fara sfarsit .
...........................................................................................................
O noua zi incepe . Isi ridica cu greu capul si se duce la fereastra . Cateva raze de lumina ii patrund in camera si ii lumineaza fata . Privi afara . Vazu diferite persoane ... nu se asemanau insa aveau un scop si se grabeau sa il duca la indeplinire . Asta face lumea sa se miste , sa evolueze .
Atunci o dorinta se nascu in el , insa dori sa o suprime . Imprastie aerul cu mana ca si cum in fata lui s-ar fi aflat dorinta abia nascuta si pleca . Insa acel gand nu ii dadea pace . Simtea un gol in stomac ... ceva nu era in regula . Parca dorinta suprimata dorea sa iasa la iveala .
Dupa un timp intelesese . Cu teama se duse in camera sa si daduse drumu la PC . Parca dura o eternitate pana se incarca sistemul de operare insa intr-un final se termina aceasta operatiune . Cu sete deschise browserul si intra pe o pagna web . Atunci intelesese : Scopul lui era sa cunoasca secretele ce se ascundeau in acest ocean de date . Era constient ca internetul este urias dar acest gand nu il speria .
In fiecare zi descoperea si invata ceva nou . Cu timpul isi structura cautarile pe anumite domenii si isi indexa cunostintele .
Au trecut cativa ani de la acea zi iar acum acel baiat , intre timp maturizat de incercarile prin care a trecut , cu foarte multa experienta , un consistent bagaj de cunostinte si un PC ce nu are secrete pt el [Sisteme de operare : Microsot Windows Vista / Ubuntu Linux - 4 GB memorie RAM - Procesor 6000 Mhz - 256 MB placa video , etc] si-a creat acest blog ...
Mai multe in articolele viitoare

0 comentarii: